Osoby, które cierpią na różne nietolerancje pokarmowe, w tym celiakię, zwykle boją się jadać poza domem. Mimo iż restauracje mają obowiązek informowania swoich gości o alergenach znajdujących się w serwowanych przez nich potrawach, wciąż można znaleźć miejsca, którym zależy na łatwym zarobku. Czy to oznacza, że nie ma w Polsce dobrych restauracji, w których mogą rozsmakować się miłośnicy diety bezglutenowej?
Oberża pod Dzwonkiem to jedna z wielu propozycji na mapie kraju, w której nie mogło zabraknąć potraw staropolskich. Poznańska restauracja bezglutenowa podaje jedzenie, które zachwyci bogactwem smaków zdrowej, dobrej regionalnej kuchni, powstałej wyłącznie ze sprawdzonych składników. Warto nadmienić, że lokal czerpie korzenie z rodzinnych wzorców, czyli z czasów, kiedy to babcie gotowały potrawy na kuchni opalanej drewnem. Do dzisiaj można znaleźć wielu entuzjastów takiego jedzenia. Jeśli chcesz się przekonać, jak smakuje sarnina w formie tatara z grzanką gryczaną, chłodnik czy naleśniki kukurydziane z szarpaną wołowiną, przyjdź do lokalu mieszczącego się przy ul. Garbary 54.
Wystaw Ocene (0 z 0 głosów)